Cezaevinde badminton turnuvası - 'Amaç rehabilitasyon' - Türkiye'nin en kapsamlı yerel ve ulusal haber portalı
30 AÄŸustos 2008
Cumartesi 3:29
Anasayfa | Üyelik | Künye | Temsilcilikler | Haber Bandı | İletişim | Anasayfam yap | Haber arşivi
İl Sayfaları
MuÅŸ
İlçe Sayfaları
  Bulanık
  Hasköy
  Korkut
  Malazgirt
  Varto
Vali
Belediye Başkanı
Milletvekilleri
Siyasi Partiler
Hastaneler
Doktorlar
Eczaneler
Avukatlar
Firmalar
Sivil Toplum
İlimizi Tanıyalım
Haber ArÅŸivi
TEMSİLCİ
Serkan Sezgin

 

Cezaevinde badminton turnuvası
Adalet Bakanlığı'na bağlı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü ile Badminton Federasyonu tarafından Muş E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki mahkumlar arasında düzenlenen badminton turnuvasında dereceye girenlere kupaları verildi.
Muş E Tipi Kapalı Cezaevi spor salonunda düzenlenen final maçı izleyicilerden büyük ilgi görürken, turnuvada dereceye giren tutuklu ve hükümlülere kupaları törenle verildi. Düzenlenen törene Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Ertaş, Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, savcılar, hakimler, cezaevi çalışanları ile tutuklu ve hükümlüler katıldı. Düzenlenen turnuvada tekli kategoride birinci Taner Gülbahar, ikinci Halit Şahin olurken ikili kategoride ise birinciliği Taner Gülbahar ve Halit Şahin çifti, ikinciliği ise Bayram Sak ve İbrahim Oktay çifti aldı.

Düzenlenen turnuvanın tutuklu ve hükümlülerden büyük ilgi gördüğünü söyleyen Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Ertaş, cezaevindeki sportif aktivitelerin aralıksız sürdürüldüğünü söyledi. Ertaş, "Muş E Tipi Kapalı Cezaevi'nde badminton sporunun yapılması ve geliştirilmesi için çalışmalar başlatıldı. Oluşturulen heyet tutuklu ve hükümlülerimize bu sporu konusunda eğitim verdik. Badminton sporunun öğretiminin ardından bu spora ilgi duyan tutuklu ve hükümlü arkadaşlarımız arasında bir turnuva düzenledik. Bu turnuvaya katılan ve turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Cezaevlerindeki asıl amacın tutuklu ve hükümlüleri rehabilite etmek olduğunu söyleyen Ertaş, şöyle konuştu:
"Biz bu aktiviteleri sürekli yaparak cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin cezaevinde olduklarını unutturmak ve dışarıda olduklarını anımsatmak amacındayız. Bu aktivitelerle tutuklu ve hükümlülerimizin dışarıyı unutmamalarını sağlamak niyetindeyiz. Biz burada yaptığımız faaliyetlerle tutuklu ve hükümlülerimizin cezalarını bitirip dışarıya çıktıkları zaman topluma yararlı birer fert olmalarını sağlamak amacındayız."
YORUMLAR

İlk yorumu yapmak ister misiniz?
   MUÅž İŞ İLANLARI Doðru iþ, doðru eleman... Mulakat.net
  Ä°ÅŸ Ara   Eleman Ara   Ä°lan Yayınla ( Ücretsizdir. )   81 İl, 1.100 İlçe İş İlanları   WEBMASTERLAR İçin