Kurşuna harcanan para ineğe gidiyor - Muş'ta örnek düğün kutlaması - Türkiye'nin en kapsamlı yerel ve ulusal haber portalı
08 Ekim 2008
Çarşamba 10:07
Anasayfa | Üyelik | Künye | Temsilcilikler | Haber Bandı | İletişim | Anasayfam yap | Haber arşivi
İl Sayfaları
MuÅŸ
İlçe Sayfaları
  Bulanık
  Hasköy
  Korkut
  Malazgirt
  Varto
Vali
Belediye Başkanı
Milletvekilleri
Siyasi Partiler
Hastaneler
Doktorlar
Eczaneler
Avukatlar
Firmalar
Sivil Toplum
İlimizi Tanıyalım
Haber ArÅŸivi
TEMSİLCİ
Serkan Sezgin

 

KurÅŸuna harcanan para ineÄŸe gidiyor
Muş merkeze bağlı Yeroluk köyü halkı, düğünlerde silahlı kutlamaların önüne geçmek için örnek bir uygulama başlattı. Köylüler, düğünlerde kurşuna harcanan parayla evli çiftlere inek alıp hediye ediyor.

Düğün yerini yasa bürüyen silahlı kutlamalara Muş merkeze bağlı Yeroluk köyünde son verildi.
 
Köylüler, yıllardır süren silahlı kutlama geleneğinin acıyla biten sonuçları üzerine önemli bir karar aldı. Köyün ileri gelenleri, düğünlerde silahla ateş edilmesini yasakladı.
 
Düğünlerde, kurşunların parasıyla evlenen çiftlere inek alınarak hediye ediliyor. Düğünlerde artık korku içinde halay çekmediklerini söyleyen köylüler uyglamanın başkalarına da örnek olmasını istedi.
 
Kapalı alanda silah taşımak yasak
 
Bu arada, AK Parti ve CHP'den çok sayıda milletvekili tarafından verilen Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'da değişiklik yapılmasına ilişkin yasa teklifleri birleştirilerek bugün görüşüldü.
 
Buna göre, düğün, nişan, sünnet törenleri ile miting ve spor karşılaşmalarında silah taşınması yasaklanıyor. Ancak açık alanlardaki düğün, nişan, kına gecesi ve sünnet törenlerinde silah bulundurmak yasak olmayacak.
YORUMLAR

İlk yorumu yapmak ister misiniz?
   MUÅž İŞ İLANLARI Doðru iþ, doðru eleman... Mulakat.net
  Ä°ÅŸ Ara   Eleman Ara   Ä°lan Yayınla ( Ücretsizdir. )   81 İl, 1.100 İlçe İş İlanları   WEBMASTERLAR İçin