Hazırlanan 2 fezleke bakanlıkta - Kurtulan'ın fezlekesi bakanlıkta - Türkiye'nin en kapsamlı yerel ve ulusal haber portalı
08 Ocak 2009
PerÅŸembe 3:37
Anasayfa | Üyelik | Künye | Temsilcilikler | Haber Bandı | İletişim | Anasayfam yap | Haber arşivi
İl Sayfaları
Van
İlçe Sayfaları
  Bahçesaray
  BaÅŸkale
  Çaldıran
  Çatak
  Edremit
  ErciÅŸ
  GevaÅŸ
  Gürpınar
  Muradiye
  Özalp
  Saray
Vali
Belediye Başkanı
Milletvekilleri
Siyasi Partiler
Hastaneler
Doktorlar
Eczaneler
Avukatlar
Firmalar
Sivil Toplum
İlimizi Tanıyalım
Haber ArÅŸivi
TEMSİLCİ
Faruk DaÄŸ
Kopyala-yapıştır işe yaramıyor!

 

Hazırlanan 2 fezleke bakanlıkta

DTP'li vekil Fatma Kurtulan hakkında hazırlanan 2 fezleken, Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

 

 Van Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nın, Demokratik Toplum Partili (DTP) Van milletvekili Fatma Kurtulan hakkında, "Seçim Kanunu'na muhalefet" ve "terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlarından dolayı hazırladığı 2 ayrı fezlekeyi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulmak üzere Adalet Bakanlığı'na gönderdiÄŸi belirtildi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Emniyet Müdürlüğü'nün verdiği şikayet dilekçesi üzerine, Kurtulan'ın 13 Temmuz günü milletvekili genel seçimleri öncesi İtfaiye Meydanı'nda düzenlenen seçim mitinginde yaptığı konuşma ile ilgili başlattığı soruşturmayı tamamladı. Mitingde Kürtçe konuşan Kurtulan'ın, 298 Sayılı Kanun'un 151/2 maddesi gereği 'seçim propagandasının Türkçe'den başka bir dilde yapılamayacağı' bendine muhalefet suçu işlediği, aynı mitingde PKK terör örgütünün sözde lideri Abdullah Öcalan'ın kastederek, "Sayın Öcalan'ın yaşamı üzerinde siyaset yapmayacağız" sözlerini sarf ettiği ve toplanan yaklaşık 2 bin 500 civarındaki kalabalığın 'Biji serok Apo' ve 'Şehit namirin' (Şehitler ölmez) sloganları atması üzerine terör örgütünün propagandasını yaptığı gerekçeleri ile hazırlanan 2 ayrı fezlekenin, 15 Kasım günü TBMM'ye gönderilmek üzere Adalet Bakanlığı'na yollandığı ifade edildi.

Yine İl Emniyet Müdürlüğü'nün şikayet dilekçesi üzerine DTP'li Van milletvekili Özdal Üçer'in 17 Temmuz 2007 günü yaptığı bir konuşmada terör örgütünün propagandasını yaptığı gerekçesiyle başlatılan soruşturmanın ise devam ettiği kaydedildi.

Bu arada, Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Kurtulan hakkında basında çıkan "PKK terör örgütünün kamplarında silahlı eğitim gördü" haberleri üzerine başlattığı soruşturmanın ise tamamlandığı belirtildi. Kurtulan hakkında hazırlanan soruşturma dosyasının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezleke ile birleştirilerek Adalet Bakanlığı tarafından TBMM'ye gönderildiği belirtildi.

Van Cumhuriyet Başsavcısı Yahya Akçadırcı, soruşturmaların gizlilik içinde yürütüldüğünü söyledi.

YORUMLAR

İlk yorumu yapmak ister misiniz?
   VAN İŞ İLANLARI Doðru iþ, doðru eleman... Mulakat.net
  Ä°ÅŸ Ara   Eleman Ara   Ä°lan Yayınla ( Ücretsizdir. )   81 İl, 1.100 İlçe İş İlanları   WEBMASTERLAR İçin