|
|
Muş Valisi İbrahim Özçimen, devletin yaptığı hizmetlerin yaşatılmasının çok önemli olduğunu ve bunun yok edilmemesi gerektiğini dile getirdi.
Muş Valiliği toplantı salonunda düzenlenen muhtarlar toplantısına katılan Muş Valisi İbrahim Özçimen, çeşitli uyarılarda bulundu. Devletin milletine hizmet ettiğini ve yapılan hizmetlerin milletin malı olduğunu söyleyen Vali Özçimen; "Kağıt üzerinde devlet milletin üst kurumudur, ama asıl olan millettir ve millete hizmet yapılıyor" dedi.
Toplantıya katılan muhtar sayısından hoşnut olmayan Vali Özçimen, Köy-Des Projesi sayesinde köylerin eksiklerinin giderildiğini kaydederek, "Her sene imkanlarımız daha çok artıyor, Köy Des'ten ilk yıl bize gelen para 3 milyon YTL idi ve 14 Haziran 2005 tarihinde ilk toplantıyı yapmıştık. O zaman o para ile güzel hizmetler yaptık, ondan sonraki senelerde toplam 59 milyon YTL Köy Des'ten para geldi bize. Bu sene ne kadar para gelecek bilemiyorum, belki daha fazla gelebilir veya o oranda bir para gelebilir. Ama gittikçe de hizmetin daha az olduğu bölgelere gideceğiz. Su konusunu çok büyük oranda bitirdik, bundan sonra artık genişletme, onarım gibi çalışmalara ve suyu olmayan köyleri telafi etmeye çalışacağız. Suyu olmayan birkaç köyümüz var, onlar da kaynak bulunamadığı için yapılamamıştı, onlara da kaynak bulup su götüreceğiz" dedi.
Hizmetlerin yaşatılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Özçimen sözlerine şöyle devam etti;
"Bu kadar hizmet yapılıyor. Bu hizmetlerin yapılmasından daha önemlisi yaşatılmasıdır. Bizden önce hizmet yapılmamış mı, çok yapılmış, yapılmamış desek geçmiş dönemde çalışan arkadaşlarımıza hakaret olur. Geçmiş dönemlere çok para gelmiş ve çok hizmet yapılmış, ama korunamamış. Şimdi yapmaktan daha önemlisi korumaktır." |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|