TRAKAB'dan 'Trakya Planı' - Trakya planları görücüye çıkıyor - Türkiye'nin en kapsamlı yerel ve ulusal haber portalı
12 Ekim 2008
Pazar 3:19
Anasayfa | Üyelik | Künye | Temsilcilikler | Haber Bandı | İletişim | Anasayfam yap | Haber arşivi
İl Sayfaları
Kırklareli
İlçe Sayfaları
  Babaeski
  Demirköy
  Kofçaz
  Lüleburgaz
  Pehlivanköy
  Pınarhisar
  Vize
Vali
Belediye Başkanı
Milletvekilleri
Siyasi Partiler
Hastaneler
Doktorlar
Eczaneler
Avukatlar
Firmalar
Sivil Toplum
İlimizi Tanıyalım
Haber ArÅŸivi

 

TRAKAB'dan 'Trakya Planı'
Trakya'da üç ilin valilikleri tarafından oluşturulan Trakya Kalkınma Birliği (TRAKAB), Trakya bölgesinde çalışması devam eden 1/25 bin ölçekli İl çevre düzeni planı çalışmalarıyla ilgili olarak Tekirdağ'da bir araya geldi. TRAKAB Başkanı ve Edirne Valisi Nusret Miroğlu, planların Mart ayı sonunda bitirileceğini söyledi.

Tekirdağ Polisevi'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında 1/25 bin ölçekli il çevre düzeni planında son gelinen aşamalar kaydedildi. Trakya alt bölgesi planını yapan İstanbul Metropolitan Planlama (İMP) grubunca TRAKAB üyelerine bilgiler verildi. TRAKAB Başkanı ve Edirne Valisi Nusret Miroğlu, 4 yıldır üzerinde çalışılan 1/25 bin ölçekli il çevre düzeni planlarının Mart ayı sonunda ilk kez görücüye çıkacağını söyledi.

Toplantı sonrasında planları değerlendiren Vali Miroğlu, vatandaşların Trakya'nın geleceğine yön veren planlara ilgisizlik kaldığını ifade ederek, "İMP görevlileri ilk kez çok geniş kapsamlı bir bilgilendirme yaptılar ve aldıkları mesafeyi gösterdiler. Daha önceki toplantılarda yaşanan gecikmelerin 3 ay içerisinde telafi edileceği ifade edilmişti, aynı sözlerinde devam ediyorlar. İnşallah iki ay sonra planlar bitirilmiş olacak. Ancak bu planlarda istenilen vatandaşlarla daha çok diyalog kurulması. Ümit ederim ki o da yapılacaktır. Bu zamanın taşmasına neden olabilir ama daha sağlıklı olabilmesi için planların daha süre de verebiliriz. Daha önce vatandaşlarımıza gidildi ve planlarla ilgili bilgiler verildi. Ancak karşılığında pek bir şey gelmedi. Vatandaşlarımıza planlarla ilgili olarak daha açık ve gidilirse onlarda bu tarafı kötü olmuş, bu kısmı iyi olmuş gibi net şeyler söyleyebilir. Planları çizen İMP 2 ay içerisinde vatandaşa soracak duruma gelecekler" dedi.

İlk kez Mart ayında planların ortaya çıkacağını belirten Vali Miroğlu, "Anlaşmamız gereği Mart ayı sonunda planların bize gelmesi gerekiyor. 1/25 binlik kesin planlar ilk kez görülecek. Planlar ile 2004 yılından beri uğraşıyoruz. Çokta geç kaldık onun için süratle netice almak istiyoruz. Biz planları vatandaşlarla paylaşıyoruz. Ancak sorun burada kim ne kadar ilgi gösteriyor. Problemi burada yaşıyoruz. Biz açığız ama ilgi ne kadar? Biz bu planları Trakya'yı daha iyi yapmak için hazırlıyoruz. Zaten kötü yapmak için bir plan düşünülemez. Bu ne belediyelere ne valiliklere yakışır, ne de insanlara yakışır. Kötü bir düşünce olamaz zaten. Plan yapılırken hata yapılabilir. Oda düzeltilir. 1/100 binlik planlar yapıldı, teşekkür ediyoruz. Eksikleri yok mu tabiî ki var. Zaman içerisinde düzelecek. 1/25 binlik Trakya planları da aynı sürece tabidir" şeklinde konuştu.

Düzenlenen bilgilendirme toplantısına Edirne Valisi Nusret Miroğlu'nun yanı sıra Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi Belediye Başkanı Emin Halebak, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve İMP görevlileri ile daire müdürleri katıldı.
YORUMLAR

İlk yorumu yapmak ister misiniz?
   KIRKLARELİ İŞ İLANLARI Doðru iþ, doðru eleman... Mulakat.net
  Ä°ÅŸ Ara   Eleman Ara   Ä°lan Yayınla ( Ücretsizdir. )   81 İl, 1.100 İlçe İş İlanları   WEBMASTERLAR İçin