'Zam yapmamak için direniyoruz' - Muş'ta ekmeğe zam beklentisi - Türkiye'nin en kapsamlı yerel ve ulusal haber portalı
22 Kasım 2008
Cumartesi 12:41
Anasayfa | Üyelik | Künye | Temsilcilikler | Haber Bandı | İletişim | Anasayfam yap | Haber arşivi
İl Sayfaları
MuÅŸ
İlçe Sayfaları
  Bulanık
  Hasköy
  Korkut
  Malazgirt
  Varto
Vali
Belediye Başkanı
Milletvekilleri
Siyasi Partiler
Hastaneler
Doktorlar
Eczaneler
Avukatlar
Firmalar
Sivil Toplum
İlimizi Tanıyalım
Haber ArÅŸivi

 

'Zam yapmamak için direniyoruz'
Muş Fırıncılar Derneği Başkanı Zeki Sonduk, un ve mayaya gelen zamların önüne geçilmemesi halinde ekmeğe zam yapılmasının kaçınılmaz olacağını söyledi.



Un fiyatlarına yapılan zamların ardından bütün illerde ekmeğe zam yapılacağı açıklanırken, Muş'taki fırıncılar, ilin ekonomik durumunu da göz önüne alarak, sonuna kadar direneceklerini söylediler. Muş'taki fırıncıların zam yapmak taraftarı olmadığını söyleyen Fırıncılar Derneği Başkanı Zeki Sonduk, "Un fiyatlarına yapılan zamlar fırıncı esnafını oldukça fazla sıkıntıya sokmaktadır. Hükümetin bu zamların önüne geçmesi gerekir. Aksi halde ekmeğe zam yapmak kaçınılmaz hale gelecektir. En son 11 Mart 2007 tarihinde yüzde 18 civarında zam aldık ve ekmek fiyatını 30 YKr'den 35 YKr'ye çıkardık. O günden bu yana bir torba una 7 YTL, bir koli mayaya 4 YTL, nakliyeye yüzde 20, elektrik ve akaryakıta yaklaşık yüzde 15 zam yapılmasına rağmen ekmeğe zam yapmadık. Biz ilin ekonomisini de göz önüne alarak sonuna kadar dayanacağız ama zamların önüne geçilmezse biz de zam yapmak zorunda kalacağız" dedi.

Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu da; "Fırıncılar Konfederasyonu dahi una yapılan zamların ekmek fiyatlarına yansıyacağını açıklıyorlar. Nihayetinde fırıncılar da esnaf ve işçi çalıştırıyorlar, onların da çalışanlara karşı sorumlulukları var. Ekmeğe zam yapılması onlara kar sağlamaz. Alacakları farkı direkt zamlı ürünlere verecekler. Fırıncılar da bir yere kadar dayanabilecek, zamların önüne geçilmezse ekmeğe zam kaçınılmaz hale gelecektir" diye konuştu.
YORUMLAR

İlk yorumu yapmak ister misiniz?
   MUÅž İŞ İLANLARI Doðru iþ, doðru eleman... Mulakat.net
  Ä°ÅŸ Ara   Eleman Ara   Ä°lan Yayınla ( Ücretsizdir. )   81 İl, 1.100 İlçe İş İlanları   WEBMASTERLAR İçin