|
Muş’un Varto ilçesinde baharın müjdeleyicisi olarak da bilinen gülbahar (gülük) bitkisi artık tezgahlara girmeye başladı.
Muş’un Varto ilçesinde baharın müjdeleyicisi olarak da bilinen gülbahar (gülük) bitkisi işsizlerin ekmek umudu olurken Varto ilçesinde seyyar satıcılarında ekmek kapısı oldu.
Varto ilçesinde Gülbahar bitkisini seyyar olarak satan Servet Karakaş: 'Ben genelde seyyar bu tür işleri yaparım. Baharın gelmesiyle birlikte başka yerlerden satın aldığım gülbahar (gülük) bitkisini getirip ilk olarak ben satıyorum. Özellikle bu hususta benim özel müşterilerim vardır. Gelir beni arar gülbahar bitkisini alır. Bu bitkinin sac ekmeği yapılır, çorbası ve ayrıca bulgur karışımı ve diğer yemek çeşitlerinde kullanılır. Müşterilerim duyduğu andan itibaren benden bunu alıyor. Allaha çok şükür çocuklarımın nafakasını çıkarıyorum' dedi.
Varto ilçesi Tepe köyünden Nurettin Çalışır ise: 'Ben gülbahar bitkisinin sac üzerinde ve hamurla karışımı olan çelbikini çok seviyorum. İki kilo aldım.5 YTL'den, kilosu 2.5 YTL'ye geliyor..İlk çıkmasına rağmen ucuzdur. Satıcı arkadaşımızda bir ekmek kazancının peşindedir. Kendisine bol ve şanslı kazançlar dilerim' dedi.
 |