Dev bayrak için Guinness'e başvuruldu - Dev bayrak için Guinness'e başvuruldu - Türkiye'nin en kapsamlı yerel ve ulusal haber portalı
08 Ocak 2009
PerÅŸembe 2:12
Anasayfa | Üyelik | Künye | Temsilcilikler | Haber Bandı | İletişim | Anasayfam yap | Haber arşivi
İl Sayfaları
Çankırı
İlçe Sayfaları
  Atkaracalar
  Bayramören
  ÇerkeÅŸ
  Eldivan
  Ilgaz
  Kızılırmak
  Korgun
  KurÅŸunlu
  Orta
  Åžabanözü
  Yapraklı
Vali
Belediye Başkanı
Milletvekilleri
Siyasi Partiler
Hastaneler
Doktorlar
Eczaneler
Avukatlar
Firmalar
Sivil Toplum
İlimizi Tanıyalım
Haber ArÅŸivi
TEMSİLCİ
Bayram Demir

 

Dev bayrak için Guinness'e başvuruldu
Çankırı Belediyesi 2 bin 400 metrekare ile dünyanın en büyük asılı bayrağı unvanını alabilmek amacıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na resmi başvuruda bulundu.

Çankırı Kalesi ile Kırklar mevkii arasına çelik halatlarla asılan ve orijinal bayrak kumaşıyla yaptırılan 40x60 metre ebatlarındaki dev Türk bayrağı, yaklaşık 1 ton ağırlığında ve Çankırı'da milli bayramlarda ve şehit töreni gibi özel günlerde göndere çekiliyor. Traktörle getirilen Türk bayrağı Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince çelik halatlar ve çelik halkalar yardımıyla asılıyor.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, dünyanın en büyük asılı bayrağını özel günlerde Çankırı semalarına gururla çektiklerini belirterek, "Şanlı bayrağımızı Guinness Rekorlar Kitabı'na sokabilmek için öncelikle Prof. Dr. Orhan Kural hocamızla görüştük ve resmi müracaatımızı yaptık. Yaklaşık 45 gün içerisinde konuyla ilgili cevabı alacağız. Çankırı semalarında dalgalanan dev Türk Bayrağı'nı rekorlar kitabına sokarak halkımızla birlikte bu gururu yaşamak istiyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

İlk yorumu yapmak ister misiniz?
   Ã‡ANKIRI İŞ İLANLARI Doðru iþ, doðru eleman... Mulakat.net
  Ä°ÅŸ Ara   Eleman Ara   Ä°lan Yayınla ( Ücretsizdir. )   81 İl, 1.100 İlçe İş İlanları   WEBMASTERLAR İçin