İki askerin nöbet kavgası kanlı bitti - İki askerin nöbet kavgası: 1 ölü - Türkiye'nin en kapsamlı yerel ve ulusal haber portalı
05 Eylül 2008
Cuma 23:09
Anasayfa | Üyelik | Künye | Temsilcilikler | Haber Bandı | İletişim | Anasayfam yap | Haber arşivi
İl Sayfaları
Şanlıurfa
İlçe Sayfaları
  Akçakale
  Birecik
  Bozova
  Ceylanpınar
  Halfeti
  Harran
  Hilvan
  Siverek
  Suruç
  ViranÅŸehir
Vali
Belediye Başkanı
Milletvekilleri
Siyasi Partiler
Hastaneler
Doktorlar
Eczaneler
Avukatlar
Firmalar
Sivil Toplum
Haber ArÅŸivi
TEMSİLCİ
Ömer Aslan
Bu yol bitmez
YAZARLAR
Mazhar Bağlı
Paparazzilerin Sistemle Bir Akrabalığı

 

İki askerin nöbet kavgası kanlı bitti
Şanlıurfa'nın Bozova ilçesi askerlik şubesinde vatani görevini yapan 2 asker arasında nöbet sırası için çıkan kavgada bir kişi hayatını kaybetti.

Olay dün gece saat 22.30 sıralarında Bozova Askerlik Şubesi'nde meydana geldi. Şanlıurfa 20. Mekanize Tugay Komutanlığı'ndan geçici görevle ilçeye gelen 87/3 tertipler Ömer Orman (21) ve Yasin A. (21) arasında nöbet sırası yüzünden kavga çıktı.

İddiaya göre kavga daha sonra küfürleşmeye gidince Yasin A., kendisine zimmetli G-3 piyade tüfeğiyle Ömer Orman'a ateş etti. Orman, olay yerinde hayatını kaybederken, Yasin A. gözaltına alındı. Orman cenazesi Şanlıurfa Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, işlemleri tamamlandıktan sonra Ankara'da yaşayan ailesine gönderilecek.

Bu sabah ilçeye giden Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, askerlik şubesine giderek incelemelerde bulundu. İlçe hükümet konağına geçen Vali Yavaşcan, Kaymakam Mehmet Özel'den konuyla ilgili bilgi aldı.

Burada bir açıklama yapan Vali Yavaşcan, "Bozova ilçesi Askerlik Şubesi'nde gece 22.30 da üzücü bir olay sonrasında bir askerimiz hayatını kaybetmiştir. 2 asker arasında bir kavga olmuş. Daha sonra olay biraz daha büyümüş alevlenmiş. Ardından koğusta bir asker diğer askerimizi vurmuş. Vuran askerimiz şuan gözaltında mahkemeye çıkarılacak. Hayatını kaybeden askerimizi de Ankara'daki ailesine göndereceğiz. Diğer askerimiz ise mahkemeye çıkarılacak ve büyük olasılıkla tutuklanacak." diye konuştu.

Bozova Askerlik Şubesi'nin güvenlik hizmetlerinin normalde özel güvenlik birimleri tarafından koruması yapıldığını ifade eden Yavaşcan, bu ihale süreci tamamlanmadığı için değişik yerlerden 5 askerin buraya geçici görevlendirmeyle bulunduğunu kaydetti.

Zaman
YORUMLAR

İlk yorumu yapmak ister misiniz?
   ÅžANLIURFA İŞ İLANLARI Doðru iþ, doðru eleman... Mulakat.net
  Ä°ÅŸ Ara   Eleman Ara   Ä°lan Yayınla ( Ücretsizdir. )   81 İl, 1.100 İlçe İş İlanları   WEBMASTERLAR İçin