|
|
Bingöl’de, otogar yanındaki Asayiş Ekipler Amirliği binasına bombalı saldırı düzenlendi. Çatışmada, 1 terörist öldürüldü, diğeri yaralı yakalandı. Üzerinde bomba düzeneği bulunan yaralı terörist ise olay yerinde kontrol altında tutuldu.
Edinilen bilgiye göre, Kurtuluş Mahallesi’nde otogar yanındaki Asayiş Ekipler Amirliği önüne ticari bir araçla gelen ve 4 kişi oldukları belirlenen PKK terör örgütü mensupları, binaya bomba attılar. Nöbetçi görevlinin durumu fark etmesiyle, olaya anında karşılık verildi.
Çıkan çatışmada 1 terörist ölü, 1 terörist de yaralı ele geçirilirken, 1 terörist de yaralı olarak kaçtı.
Bu arada, çatışmada yaralanan diğer teröristin ise üzerinde bomba düzeneği olduğu belirlendi ve olay yerinde kontrol altında tutuldu.
Yaralı terörist kaldırıldığı hastanede ameliyata alınırken, kaçan diğer teröristin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.
Bu arada, teröristlerin, merkeze bağlı Garip Köyüne ticari bir taksi çağırdıkları, sürücünün ellerini ve ayaklarını bağlayarak gasp ettikleri bu araçla olay yerine geldikleri öğrenildi. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|