19 Kasım 2008
Çarşamba 17:38
Anasayfa | Üyelik | Künye | Temsilcilikler | Haber Bandı | İletişim | Anasayfam yap | Haber arşivi
İl Sayfaları
Tokat
İlçe Sayfaları
  Almus
  Artova
  Başçiftlik
  Erbaa
  Niksar
  Pazar
  Reşadiye
  Sulusaray
  Turhal
  Yeşilyurt
  Zile
Vali
Belediye Başkanı
Milletvekilleri
Siyasi Partiler
Hastaneler
Doktorlar
Eczaneler
Avukatlar
Firmalar
Sivil Toplum
Haber Arşivi
TEMSİLCİ
Hakan Bacak
YAZARLAR
Recai Akyel
Tokat Üretiyor Projesi

 

Bakan Eroğlu Pazar'ı ziyaret etti
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu bakanlığına bağlı genel müdürleri ile birlikte Pazar ilçemizi ziyaret ettiler.
 
Çevre ve Orman Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu, Vali Dr. Recai  Akyel, Ak Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Osman Demir, Hüseyin Gülsün, Dilek Yüksel, Tokat Belediye Başkanı Doç.Dr. Adnan Çiçek, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Boyraz, ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı.
 
Ballıca Mağarasını ziyaretinden önce Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu basın mensuplarına ziyaretiyle ilgili bazı açıklamalarda bulundu. ‘‘Ballıca Mağarası'nın gerçekten çok önemli bir mağara olduğunu belirterek, "Buranın tüm dünya ya güzel bir şekilde turizm değeri olarak sunulması gerekmekte, bakanlığımızın genel müdürleriyle mağarayı yerinde görüp bir takım kararlar aldıktan sonra koordinasyon toplantısı yapacağız, ayrıca her ile bir tabiat parkı kurulması projemiz var. Ziyaretimiz turistik değil tamamen bir koordinasyon toplantısıdır" dedi.
 
Erbaa ve Niksar ilçelerinden geçmekte olan Kelkit Çayı üzerinde kurulması planlanan HES projesine yöre halkının tepkilerinin sorulması üzerine Bakanı Eroğlu, 30-40 önce bu tesislerin tamamlanması gerektiğini, enerjide Türkiye'nin dışa bağlı olduğunu ve bu nedenle yerli enerji kaynaklarının sonuna noktasına kadar kullanılmasının gerektiğinin altını çizdi. Sudan yılda 8 milyar dolarlık elde edilecek enerjinin boşa aktığını ifade ederek. "Özel sektöründe HES yapmasının önü açıldı. Şu anda azami 49 yıla kadar özel sektör boşa akan suların önüne HES kuracak. Elektrik üretip satacak ve bu tesisi bize teslim edecek” dedi. Basın toplantısının ardından ballıca mağarasını gezerek incelemelerde bulunulduktan sonra, Pazar Kaymakamlığı konferans Salonunda protokol üyeleri ve ilgili genel-bölge-il müdürlerin katıldığı basına kapalı bir koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Yapılan toplantıların ardından Tokat Valisi Dr. Recai Akyel, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’na tokat iline has bakır şerbetlik hediye etti.
Hakan Bacak - heryerdenhaber / Tokat
YORUMLAR

İlk yorumu yapmak ister misiniz?
   TOKAT İŞ İLANLARI Doru i, doru eleman... Mulakat.net
  İş Ara   Eleman Ara   İlan Yayınla ( Ücretsizdir. )   81 İl, 1.100 İlçe İş İlanları   WEBMASTERLAR İçin