Hastanede ilk kanser ameliyatı - İlk kanser ameliyatı yapıldı - Türkiye'nin en kapsamlı yerel ve ulusal haber portalı
21 Kasım 2008
Cuma 4:38
Anasayfa | Üyelik | Künye | Temsilcilikler | Haber Bandı | İletişim | Anasayfam yap | Haber arşivi
f
İl Sayfaları
Bingöl
İlçe Sayfaları
Yayladere
Siyasi Partiler
Hastaneler
Doktorlar
Eczaneler
Avukatlar
Firmalar
Sivil Toplum
İlimizi Tanıyalım
Haber ArÅŸivi

 

Hastanede ilk kanser ameliyatı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde, ilk defa kanserli bir vakaya cerrahi müdahale yapılarak ameliyatı gerçekleştirildi.

Bingöl Devlet Nastanesi'nde, meme kanseri olan 52 yaşındaki N.B. isimli bayanın ameliyatı başarılı şekilde gerçekleştirilerek bir ilke imza atıldı. Ameliyat, Op. Dr. Orçun Oral Şentürk, Op. Dr. Mustafa Girgin ve bölüm hemşireleri Handan Bazencir ile Özden Demirkıran'dan oluşan ekip tarafından gerçekleştirildi. Bingöl'de görev yaptığı 10 aylık süre içerisinde insanların bu tür büyük ameliyatlarını devlet hastanelerinde yapmaktan çekindiklerini gördüğünü kaydeden Op.Dr. Şentürk, "Oysa gerek cerrahi uzman ekibi olarak gerekse, hastanemizin olanakları açısından bu tür kanser vakalarını gerçekleştirme imkanına sahibiz. Hastaların bu tür şikayetlerle üniversite hastanelerine gitmelerine gerek bulunmamaktadır" dedi.

Üniversite hastanelerindeki doktorların tecrübeli olduğunu da vurgulayan Op.Dr. Şentürk, ancak hastanın kendi bölgesinde bulunan hastanede gördüğü ilgi ve alakayı büyük hastanelerde mevcut olan hasta yoğunluğundan dolayı göremediklerini iddia etti.

Ameliyat olan hastalara gösterilen ilgi ve alakanın iyileşme hızını en üst seviyeye çıkardığını kaydeden Op.Dr. Girgin ise "Bu tür vakaların tedavisi hastanemizde yapıldığı sürece insanların çekinceleri ortadan kalkacak ve üniversite hastanelerine yapılan sevklerin azalacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Kanser hastalarının çekinmeden kendilerine başvurmalarını isteyen Şentürk, ve Girgin, "Artık bu tür ameliyatları yapabilme imkanımızın olduğunu tüm halkımızın bilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandılar.

Yapılan ameliyattan ve kendisine gösterilen yakın ilgi ve alakadan son derece memnun olduğunu belirten N.B adlı hasta bayan ise önce ameliyatını burada yapmaktan çekindiğini ifade ederek, "Daha sonra hocalarımız ameliyat için beni ikna ettiler. Büyük bir özveri ile yapılan ameliyatımın başarılı bir şekilde geçti. Şu an sağlık durumum çok iyidir" ifadelerini kullandı.
YORUMLAR

İlk yorumu yapmak ister misiniz?
   BİNGÖL İŞ İLANLARI Doðru iþ, doðru eleman... Mulakat.net
  Ä°ÅŸ Ara   Eleman Ara   Ä°lan Yayınla ( Ücretsizdir. )   81 İl, 1.100 İlçe İş İlanları   WEBMASTERLAR İçin