Erzurum-Rize arasını yaya geçecekler - Dağcılardan Ovit yürüyüşü - Türkiye'nin en kapsamlı yerel ve ulusal haber portalı
23 Kasım 2008
Pazar 14:06
Anasayfa | Üyelik | Künye | Temsilcilikler | Haber Bandı | İletişim | Anasayfam yap | Haber arşivi
f
İl Sayfaları
Rize
İlçe Sayfaları
İkizdere
Siyasi Partiler
Hastaneler
Doktorlar
Eczaneler
Avukatlar
Firmalar
Sivil Toplum
Haber ArÅŸivi

 

Erzurum-Rize arasını yaya geçecekler
Rize'de Kaçkar Dağcılık ve Rafting Spor Kulübü'ne (KDRK) bağlı beş profesyonel dağcı, Rize ile Erzurum karayolu üzerinde bulunan Ovit Geçidi'ndeki ulaşım zorluğunu anlatmak için zor kış şartlarına rağmen Ovit Geçidi'ni yaya geçecek.

Ovit'i yaya geçmek için gönüllü olan beş dağcı bugün hazırlıklarını tamamlayarak yola çıktı. Karayoluyla Trabzon ve Gümüşhane üzerinden Ezurum'a gidecek olan dağcılar Erzurum'un İspir ilçesinden Rize'nin İkizdere ilçesi Sivrikaya mevkiine kadar yaya yürüyecekler. Konuyla ilgili açıklama yapan KDRK Başkanı Mehmet Emin Ayhan, parkurun zorluğundan dolayı sadece 5 eğitimli dağcı ile yola çıkacaklarını belirterek, "KDRK olarak bugüne kadar bir çok faaliyete imza attık. Kurulduğumuz günden bu yana yaptığımız eğitim çalışmaları ile ilimizde dağcılığın gelişmesine katkılarımız oldu. Bilindiği gibi ilimizin gündeminde, kış aylarında ulaşıma kapanan Ovit'in yılın dört mevsiminde açık tutulması tartışmaları var. Biz de Rizeli dağcılar olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmak istedik. Ovit'te kış şartlarındaki ulaşım zorluğunu duyurmak için gönüllü profesyonel beş dağcıyla birlikte Ovit'i yaya olarak geçeceğiz. Erzurum'un İspir ilçesinden başlayacak yürüyüşümüz Rize'nin İkizdere ilçesi Sivrikaya mevkiinde son bulacak. Bizi çığ tehlikesinin yanında 2 metre yüksekliğinde karla kaplı zorlu bir parkur bekliyor. Bu mesafeyi 15 saate yürümeyi hedefliyoruz" dedi.
YORUMLAR

İlk yorumu yapmak ister misiniz?
   RİZE İŞ İLANLARI Doðru iþ, doðru eleman... Mulakat.net
  Ä°ÅŸ Ara   Eleman Ara   Ä°lan Yayınla ( Ücretsizdir. )   81 İl, 1.100 İlçe İş İlanları   WEBMASTERLAR İçin