|
Mardin ili Nusaybin ilçe belediyesi tarafından yapılan Mitanni Kültür Merkezi, görkemli bir törenle açıldı.
Nusaybin Belediyesi tarafından yapılan Mitanni Kültür Merkezi’nin açılışına DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, DTP milletvekilleri Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Akın Birdal, Eski DEP Milletvekili Selin Sadak, Mardin – Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen, Yazar Baskın Oran, Sanatçılar Ferhat Tunç, Xero Abbas, Yekbun, Armanc, Nusaybin Sivil Toplum Kuruluşları yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.
Metropolit Saliba Özmen, DTP Milletvekilleri Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk tarafından kesilen açılış kurdelesinden sonra açılış konuşması yapan Nusaybin belediye Başkanı Dr. Mehmet Tanhan, Mitanni Kültür Merkezi’nin, Mor Yakup, Mor Efrem ve Musa Anter gibi bilgelerin çıktığı Nusaybin’e yakışır bir Kültür Merkezi olacağını söyledi.
Tanhan’dan sonra kısa bir konuşma yapan Ahmet Türk ise, ülkede yaşanan sorunların asıl sebebinin Kürt sorunu olduğunu belirterek; “bu politikalar 30 yıllık politikadır. Şuana kadar hiçbir işe yaramadı. Ak Parti’nin diğer partilerden hiçbir farkı kalmadı. Çünkü o da bizim halkımızı aldattı. Cumhuriyeti idare eden seçkin ve Elit kesimler bu ülkede kardeşliği istemiyor” dedi.

Konuşmalardan sonra 470 kişilik Tiyatro – sinema salonunda Nusaybin’in tanıtımı filmi ve Diyarbakır Büyükşehir belediyesinin ‘Mala ixtiyara’ adlı tiyatro gösterimi düzenlendi.
Mitanni Kültür Merkezi açılış programı üç gün sürecek. |